فهرست مطالب

فرآیندهای نوین در مهندسی مواد - پیاپی 59 (زمستان 1400)

نشریه فرآیندهای نوین در مهندسی مواد
پیاپی 59 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نجمه لطفیان، امیرعباس نوربخش*، سید نظام الدین میرستاری صفحات 1-14

    در پژوهش حاضر، از روش عاملدار کردن شیمیایی با استفاده از گروه های سیلان جهت توزیع یکنواخت نانو ذرات در ماتریس دیرگداز منیزیا کرومیت استفاده شده است. در این راستا اصلاح سطحی نانو ذرات MgCr2O4 با استفاده از عاملدار کردن با گروهای آمینو پروپیل 3-تری اتوکسیل سیلان (APTES) انجام گرفت. سپس 1% وزنی نانو ذرات MgCr2O4 (اصلاح شده و اصلاح نشده) به ماتریس دیرگداز منیزیا-کرومیت اضافه گردید و تحت پرس تک محوره با فشار MPa 120 و تحت دمای °C1600 و1400 پخت گردیدند. آنالیزهای XRD, TEM به منظور بررسی سنتز نانو ذرات و جهت بررسی حضور گروه های عاملی از آنالیزهای FTIR, XRD عاملی استفاده شد. آنالیز فازی و ریزساختاری دیر گدازه ای منیزیا- کرومیت با استفاده از آنالیزهای XRD و SEM صورت پذیرفت. همچنین خواص فیزیکی و مکانیکی نمونه ها با استفاده از استانداردهای DIN صورت پذیرفت. بررسی های XRD و FTIR حاکی از حضور گروه های سیلان بر سطح نانو ذرات می باشد. بررسی های DLS نشان دهنده ی کاهش سایز ذرات و عدم آگلومراسیون ذرات در حضور گروه های سیلان بود، نتایج UVنانو ذرات عاملدار شده جذب بیشتری و درنتیجه توزیع پذیری بهتری را نشان داد. نتایج XRD نشان دهنده ی افزایش شدت فاز اسپینل ثانویه در حضور نانو ذرات عاملدار شده با گروه های سیلان می باشد که می تواند به دلیل توزیع بهتر نانو ذرات و درنتیجه نقش موثرتر آن در جوانه زنی فاز اسپینل و بهبود پخت حالت جامد و اتصال مستقیم بین دانه ها شود که نتیجه آن در بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی مشهود می باشد.

    کلیدواژگان: منیزیا، کرومیت اسپینل عاملدار کردن پخت
  • اکبر اسحاقی، ضیاء والفی*، ناصر احسانی صفحات 15-29
    در این تحقیق، پوشش کاربید زیرکونیم (ZrC) با روش های پاشش پلاسمایی اتمسفری (APS) و پاشش پلاسمایی با غلاف جامد و گاز محافظ (SSPS) روی زیر لایه ی گرافیتی (دارای پوشش SiC) اعمال شد. ریزساختار پوشش های اعمال شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و پراش اشعه ایکس (XRD) مورد بررسی قرار گرفت. آزمون رفتگی پوشش ها با استفاده از شعله مافوق صوت و به مدت زمان 60 ثانیه روی پوشش ها انجام شد. نتایج آزمون رفتگی نشان می دهند که اعمال پوشش ZrC موجب بهبود مقاومت به رفتگی گرافیت شده است. نرخ های جرمی و خطی رفتگی پوشش ZrC اعمال شده با روش APS به ترتیب g.s-13-10× 22 و mm.s-13-10×7/3 و برای روش SSPS به ترتیب g.s-13-10× 14 و mm.s-13-10×2/2 حاصل گردید. دلیل مقاومت به رفتگی مناسب این پوشش ها علاوه بر بالا بودن دمای ذوب و استحکام بالای پوشش ZrC، تشکیل اکسیدهای ZrO2 و SiO2 در حین آزمون رفتگی می باشد. تشکیل لایه های اکسیدی مانع تماس مستقیم شعله داغ با سطح زیر لایه و موجب کاهش ورود اکسیژن به زیر لایه می شود. همچنین به دلیل کیفیت بالاتر پوشش های ZrC اعمال شده با روش SSPS در مقایسه با روش APS و عیوب کمتر این پوشش ها از جمله حفره و ریزترک ها،ZrO2 تشکیل شده در حین آزمون رفتگی نیز پایدارتر و مقاومت به رفتگی آن بالاتر است.
    کلیدواژگان: گرافیت، پاشش پلاسمایی با غلاف جامد، گاز محافظ (SSPS) پوشش ZrC، مقاومت به رفتگی
  • فهیمه ساجی، ایمان مباشرپور*، لیلا نیکزاد صفحات 31-39
    با توجه به مشکلات کاشتنی های فلزی، مشاهده می شود که یکی از تکنیک های اصلی در حل این مشکلات، بهبود خواص پوشش دهی کاشتنی می باشد. از پوشش هایی که در دهه ی اخیر مورد توجه بوده است، پوشش های گرادیانی کلسیم فسفات دو فازی می باشد. از روش پاشش پلاسما جهت پوشش دهی ایمپلنت ها استفاده شده و سه لایه پوشش به ترتیب شامل HAp، TCP%50-HAp%50 و TCP به صورت گرادیانی بر روی زیر لایه تیتانیومی اعمال شد. جهت شناسایی فازها از آزمون پراش پرتوایکس استفاده شد. بررسی خوردگی لایه های اعمال شده با استفاده از محلول شبیه ساز بدن انجام شد و برای بررسی میزان خوردگی پوشش اعمالی از آزمون های الکتروشیمیایی پتانسیل مدار باز استفاده شد. جهت مشاهده مورفولوژی و ضخامت لایه ها قبل و بعد از قرار گرفتن در محلول شبیه ساز بدن از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی استفاده شد. با توجه به نتایج آزمون خوردگی پتانسیل مدار باز ولتاژ خوردگی به ترتیب 07/0-، 09/0-و 19/0- ولت مربوط به نمونه ی دارای یک لایه پوشش HAp، نمونه ی بدون پوشش و نمونه دارای سه لایه پوشش HAp، TCP%50-HAp%50 و TCP به دست آمد. با قرارگیری پوشش سه لایه در محلول SBF تری کلسیم فسفات در لایه سوم و دوم به طور کامل حل شده و با حضور یون های کلسیم و فسفر به صورت اشباع در محلول SBF هیدروکسی آپاتیت ثانویه درون پوشش تشکیل شده است.
    کلیدواژگان: پوشش گرادیانی، کلسیم فسفات دوفازی، آلیاژ Ti6Al4V، پلاسما اسپری، زیست سازگاری
  • حمید محمد شیری*، صائب صادقی، رضا صفری، علی احسانی، حمیدرضا ابراهیمی، حمید هادی صفحات 41-50

    پروسکیت ها ترکیباتی هستند که دارای فرمول عمومی ABO3، مانند YbMnO3,، می باشند. در این پژوهش، از روش رسوب گیری الکتروشیمیایی، به عنوان یک روش جدید و مقرون به صرفه، برای سنتز نانو ترکیب پروسکیتی YbMnO3 استفاده شد. سپس، آزمون های مشخصه یابی XRD, DSC, SEM و EDS بر روی نمونه سنتزی انجام و نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به علاوه، خصوصیات ریخت شناسی و ساختاری نانو ماده سنتزی نشان داد که محصول اصلی YbMnO3 با ساختار کلوخه ای در مقیاس نانو است که اندازه ذرات آن نیز nm 5/35 تخمین زده شد. همچنین، برخی کمیت های مکانیکی، مانند تنش، کرنش، ثابت های شبکه و اندازه ذرات تشکیل دهنده ترکیب پروسکیتی سنتزی، با استفاده از معادله شرر و روش ویلیامسون- هال محاسبه و نتایج به دست آمده با نتایج (مقادیر) به دست آمده از طیف های XRD و SEM مقایسه شد. پیش بینی می شود، نتایج این پژوهش بتواند افق های جدیدی را در سنتز کم هزینه نانومواد و نانو ذرات سازگار با محیط زیست (شیمی سبز) باز نماید.

    کلیدواژگان: الکتروسنتز پروسکیت نانوساختار ویلیامسون، هال ایتربیم منگنز اکسید
  • مجتبی بقال زاده، خلیل الله قیصری*، حسین معتمدی صفحات 51-63
    در این پژوهش، اثر محافظتی بیوفیلم ایجاد شده توسط گونه باکتریایی کلستردیدیوم، به عنوان یک باکتری بی هوازی احیاکننده سولفات (SRB)، بر روی سطح فولاد میکروآلیاژ X42 در محلول شبیه سازی شده خاک شور آزمایشگاهی در مقایسه با شرایط استریل مورد ارزیابی قرار گرفته است. به منظور ارزیابی مورفولوژی و ریزساختار سطحی، از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدان (FESEM) مجهز به طیف سنج تفکیک انرژی (EDS) استفاده شد. رفتار خوردگی نیز به کمک آزمون پلاریزاسیون خطی و طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) مورد بررسی قرار گرفت. بررسی های ریزساختاری نشانگر تشکیل بیوفیلم حاوی سه جزء سلول های باکتری، ماده پلیمری برون سلولی (EPS) و محصولات خوردگی بود. در این ساختار نسبتا متراکم، ترکیب نیمه رسانای سولفید آهن که مخرب رفتار حفاظتی بیوفیلم است مشاهده نشد. بر پایه آزمون EIS، بیوفیلم ایجاد شده از تخلخل کمتری نسبت به محصولات خوردگی ایجاد شده در شرایط استریل برخوردار است. همچنین، بیوفیلم تشکیل شده در زمان ماندگاری 21 روز در محیط تلقیح شده با باکتری، مقاومت پلاریزاسیون را تا.cm2 Ω 7330 ارتقا داد؛ درصورتی که در همین زمان، مقاومت پلاریزاسیون لایه محافظ محصولات خوردگی ایجاد شده در شرایط استریل معادل با.cm2 Ω 1421 بوده است. این مقایسه، بهبود 5 برابر در مقاومت به خوردگی را در اثر رفتار محافظتی بیوفیلم نشان می دهد.
    کلیدواژگان: گونه باکتریایی کلستردیدیوم احیاکننده سولفات، فولاد میکروآلیاژ X42، بیوفیلم، طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی، پلاریزاسیون خطی
  • ملیحه قاسم زاده*، حمید ناظمی صفحات 65-76
    در این مقاله قطعاتی از مفتول فولاد 50CrV4 به قطر mm4 تحت آبکاری الکتریکی Zn خالص قرار گرفت. اثر عملیات ساچمه زنی قبل از آبکاری و عملیات پخت بعد از آبکاری الکتریکی در عملکرد کششی فولاد بررسی شد. ساچمه زنی قبل از آبکاری به مدت 20 دقیقه با ساچمه هایی به قطر mm5/0 و سختی RC58 انجام شد. عملیات پخت بعد از آبکاری به مدت 24 ساعت در دمای °C200 انجام شد. سپس در نهایت نمونه ها تحت آزمون های کشش با نرخ کرنش آهسته، سختی سنجی و تصویربرداری SEM قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر عملیات پخت در بهبود عمر مکانیکی نمونه تحت کشش به تنهایی بیشتر از عملیات ساچمه زنی است. متوسط زمان تا شکست نمونه های آبکاری شده و پخت شده 5/2 ساعت ولی متوسط زمان شکست برای نمونه های ساچمه زنی شده و آبکاری شده 1/2 ساعت به دست آمد. اثر هم زمان عملیات ساچمه زنی قبل از آبکاری و پخت بعد از آبکاری منجر به بهبود بیشتر عملکرد کششی مفتول و رسیدن زمان متوسط شکست به 05/3 ساعت در آزمون نرخ کرنش آهسته شد. در این شرایط اندیس حساسیت به تردی از 76/0 برای نمونه های فقط آبکاری شده به 13/0 برای نمونه های ساچمه زنی و پخت شده کاهش یافت که بهبود بسیار خوبی را نشان می دهد. اثر ساچمه زنی بر خواص کششی فولاد را می توان به ایجاد یک لایه تنش فشاری پسماند در سطح زیر لایه نسبت داد که منجر به کاهش نرخ رشد ریزترک های ناشی از تنش های کششی در شرایط کاری می شود. همچنین نتایج نشان داد که در اثر عملیات پخت ترک های ریز و پیوسته ای در فصل مشترک پوشش / زیر لایه ایجاد می شود که مسیرهای مناسبی را برای خروج هیدروژن از زیر لایه فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: فولاد 50CrV4، ساچمه زنی، پخت، تردی هیدروژنی
  • محسن خلیلیان، سعید گلابی، محمد خدائی* صفحات 77-85
    کاشتنی های پلی لاکتیک اسید به واسطه خواص زیست تخریب پذیری و مکانیکی مطلوب، گزینه مناسبی برای مهندسی بافت استخوان می باشند. در این مطالعه، پس از مطالعه خواص ساختاری و حرارتی پلیمر پلی لاکتیک اسید توسط آزمون های طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز، آنالیز گرماسنجی افتراقی، آنالیز توزین حرارتی و آزمون پراش پرتوی ایکس، محدوده دمای مناسب پرینت سه بعدی به روش لایه نشانی مذاب تعیین شده و کاشتنی صلب پلی لاکتیک اسید (PLA) به روش لایه نشانی مذاب (FDM) در سه دمای مختلف 200، 210 و 220 درجه سانتی گراد به شکل نمونه استاندارد آزمون کشش، ساخته شدند. نتایج آنالیز حرارتی و فازیابی توسط پراش پرتوی ایکس نشان داد که دمای انتقال شیشه ای (Tg) این پلیمر ◦C 64 و دمای ذوب آن ◦C 170 بوده و ساختاری شبه بلوری دارد. نتایج توزین و آزمون کشش نشان داد که در این محدوده دمایی، با افزایش دمای پرینت، نمونه ها سنگین تر و از استحکام بالاتری برخوردار و تنش شکست قطعات بالاتر می باشد. همچنین برای بررسی بیشتر تاثیر دمای لایه نشانی مذاب، از سطح نمونه ها تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM گرفته شد، تصاویر میکروسکوپی نشان می دهد با افزایش دمای پرینت، پخش شدن ناهمگن مذاب و سطح نمونه خشن تر می باشد. نتایج نشان می دهد، دمای 210 درجه سانتی گراد دمای بهینه برای پرینت پلیمر پلی لاکتیک اسید (PLA) می باشد.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت استخوان، تکنیک لایه نشانی مذاب، کاشتنی پلی لاکتیک اسید، دمای پرینت
|
  • Najme Lotfian, Amirabbas Nourbakhsh *, Seyed Nezamoddin Mirsattari Pages 1-14

    In this research in order to disperse nano additives through the matrix of mag- chrome refractories, a novel approach by using the silanol surface group was reported. In this regard, the modified of nano MgCr2O4 particles have been done by functionalizing of MgCr2O4 by 3-(thriethoxsilyl)propyl amine (APTES) silanol group. Then 1% MgCr2O4 nano additives (with and without surface group) were added to mag- chrome matrix and pressed under a uniaxial press at 120 MPa pressure and then fired at 1600 ℃. XRD and TEM analysis were used to evaluate the synthesis of nano particles. FTIR and XRD analysis were carried out to investigate the presence of surface group of nano particles. Phase analysis and microstructure investigation have been done by XRD and SEM analysis.  The physical and mechanical properties, were determined according to the respective DIN standards. Also XRD and FTIR analysis confirmed the presence of functionalized groups on the surface of nano particles. DLS analysis of functionalize and not functionalized nanoparticles shows the the decrease of particle size in presence of silanol groups,  the UV analysis confirmed better dispersion of nano particles due to higher adsorption of functionalized nano particles.  XRD results of mag-chrome samples showed increasing of secondary spinel in presence of functionalized nano additives which could related to better dispersion of nano additives which caused to promote nucleation of spinel phases and result in solid state sintering and could effect on the physical and mechanical properties.

    Keywords: Mag, Chrome Spinel Functionalize Sintering
  • Akbar Eshaghi, Zia Valefi *, Naser Ehsani Pages 15-29
    In this paper ZrC coating was prepared on SiC coated graphite as a substrate by atmospheric plasma spray (APS) and solid shielding/ shrouded plasma spray (SSPS) methods. Microstructure observation and phase identification of the coatings were performed by scanning electron microscopy and X-ray diffraction. The ablation behavior of the coating was evaluated under supersonic flame for 60s. The results showed that the ZrC coating enhance the ablation resistance of SiC coated graphite remarkably. The results of ablation test revealed that the linear and mass ablation rates of the ZrC coating applied by APS method were 3.7×10-3 mm.s-1 and 22×10-3 g.s-1, while those for SSPS coating were 2.2×10-3 mm.s-1 and 14×10-3 g.s-1, respectively. The excellent ablation resistance is attributed to the formation of continuous zirconia (ZrO2) layer on the surface during the oxidation of the ZrC coating. Moreover, the SPS-ZrC coated sample with lowest pores and cracks have better ablation resistance during the ablation test and can protected the graphite substrate against ablation sufficiently.
    Keywords: Graphite, Solid Shielding Shrouded Plasma Spray, ZrC Coating, Ablation Resistance
  • Fahimeh Saji, Iman Mobasherpour *, Liela Nikzad Pages 31-39
    Due to the problems of metal implants, it is observed that one of the main techniques in solving these problems is to improve the properties of implant coatings. One of the coatings that has been considered in the last decade is biphasic calcium phosphate gradient coating. Plasma spraying method was used to coating the implants and three coating layers including HAp, TCP 50%-HAp 50% and TCP were applied gradient on the titanium substrate, respectively. X-ray diffraction test was used to identify the phases. Corrosion of the applied layers was performed using body simulation solution and open circuit potential electrochemical tests were used to evaluate the corrosion of coating. Field emission scanning electron microscopy was used to observe the morphology and thickness of the layers before and after being placed in the body simulation solution. According to the results of open circuit corrosion potential test, the corrosion voltage is -0.07, -0.09 and -0.19 V for the sample with one layer of HAp coating, the sample without coating and the sample with three layers of coating HAp, TCP 50%-HAp 50% and TCP were obtained respectively. By placing the three-layer coating in SBF solution, tricalcium phosphate in the third and second layers is completely dissolved and with the presence of calcium and phosphorus ions in the form of saturated secondary hydroxyapatite is formed inside the coating.
    Keywords: Gradient coating, Biphasic calcium phosphate, Ti6Al4V alloy, plasma spray, Biocompatibility
  • Hamid Mohmmad Shiri *, Saab Sadeghi, Reza Safari, Ali Ehsani, HamidReza Ebrahimi, Hamid Hadi Pages 41-50

    Prosciuttoes are compounds that have the general formula ABO3, such as YbMnO3. In this research, YbMnO3 nanostructure has been synthesized by electrochemical deposition technique which is the green simple and new method. Then, XRD, DSC, SEM and EDS characterization tests were performed on the synthetic sample and the obtained results were analyzed. In addition, the morphological and structural properties of the synthetic nanomaterial showed that the main product was YbMnO3, with a nanoscale agglomerated structure with a particle size estimated at 35.5 nm. Also, some mechanical quantities, such as stress, strain, lattice constants and particle size of the synthetic perovskite compound, are calculated using the Scherer equation and the Williamson-Hall method, and the results were obtained with the results (values) obtained from the XRD spectra. And SEM were compared. It is predicted that the result of this research can open new horizons in the low-cost synthesis of eco-friendly (green Chemistry) nanomaterials and nanoparticles.

    Keywords: Electrosynthesis Perovskite Nanostructure Williamson, Hall YbMnO3
  • Mojtaba Baghalzadeh, Khalilollah Gheisari *, Hossien Motamedi Pages 51-63
    In this study, the protective behavior of the biofilm produced on the surface of the API X42 micro-alloyed pipeline steel by the bacterium clostridium sp. as an anaerobic sulfate-reducing bacteria (SRB) is evaluated in a saline simulated soil solution in comparison with the sterile medium. Microstructure and surface morphology was examined by field emission scanning electron microscopy (FESEM) coupled with energy dispersive spectroscopy (EDS). Corrosion properties were investigated using linear polarization and electrochemical impedance spectroscopy (EIS). The results approve the formation of a biofilm consisting of bacterial cells, extracellular polymeric substance (EPS), and corrosion products. In this relatively dense biofilm, semiconductive iron sulfide which is destructive to the corrosion behavior of biofilm is not observed. In addition, the biofilm produced on the metal surface at immersion time of 21 days in the bacterial inoculated medium improves polarization resistance to 7330 Ω.cm2, while at this time the polarization resistance of the protective corrosion products layer created in the sterile condition is about 1421 Ω.cm2. This comparison shows a 5-fold improvement in corrosion resistance as a result of the biofilm's protective behavior.
    Keywords: Sulfate, Reducing Bacterium Clostridium Sp X42 Microalloyed Steel Biofilm Electrochemical Impedance Spectroscopy Linear Polarization
  • Malihe Ghasemzade *, Hamid Nazemi Pages 65-76
    In this paper, 50CrV4 steel wire with a diameter of 4 mm were subjected to pure Zn electroplating. The effect of shot peening before and baking after electroplating on tensile performance of steel was investigated. Bombardment was done before plating for 20 minutes with shots 0.5 mm and 58 RC. Baking was performeIn this paper, 50CrV4 steel wire with a diameter of 4 mm were subjected to pure Zn electroplating. The effect of shot peening before and baking after electroplating on tensile performance of steel was investigated. Bombardment was done before plating for 20 minutes with shots 0.5 mm and 58 RC. Baking was performed after plating for 24 hours at 200°C. Finally, the samples were subjected to slow strain rate test, microhardness test and SEM imaging. The results showed that the effect of baking on improving the mechanical life of the sample under tension alone is greater than the shot peening. The mean time to failure of plated and baked samples was 2.5 hours, but for shot and plated samples was 2.1 hours. The simultaneous effect of pre-plating shot peening and post-plating baking led to further improvement of the tensile performance of the wire and the mean failure time reached 3.55 hours in the slow strain rate test. The embrittlement susceptibility index is now reduced from 0.76 for only plated samples to 0.13 for shot peened and baked samples, which shows a very good improvement. The effect of shot peening on the tensile properties of steel can be attributed to the formation of a residual compressive stress layer on the substrate surface, which leads to a reduction in the growth rate of microcracks due to tensile stresses under working conditions. The results also showed that due to the baking, continuous microcracks are created in the coating / substrate interface, which provide suitable paths for hydrogen to leave the substrate. after plating for 24 hours at 200°C. Finally, the samples were subjected to slow strain rate test, microhardness test and SEM imaging. The results showed that the effect of baking on improving the mechanical life of the sample under tension alone is greater than the shot peening. The mean time to failure of plated and baked samples was 2.5 hours, but for shot and plated samples was 2.1 hours. The simultaneous effect of pre-plating shot peening and post-plating baking led to further improvement of the tensile performance of the wire and the mean failure time reached 3.55 hours in the slow strain rate test. The embrittlement susceptibility index is now reduced from 0.76 for only plated samples to 0.13 for shot peened and baked samples, which shows a very good improvement. The effect of shot peening on the tensile properties of steel can be attributed to the formation of a residual compressive stress layer on the substrate surface, which leads to a reduction in the growth rate of microcracks due to tensile stresses under working conditions.
    Keywords: 50CrV4 steel, Shot Peening, Baking, Hydrogen Embrittlement
  • Mohsen Khalilian, Said Golabi, Mohammad Khodaei * Pages 77-85
    Poly Lactic Acid implants are a good candidate for bone tissue engineering due to their favorable biodegradability and mechanical properties. In this study, after studying the structural and thermal properties of polymer by Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), differential calorimetery analysis (DSC), thermal gravimetery analysis (TG) and X-ray diffraction (XRD) tests, to determine the appropriate temperature range of 3D printing, rigid polylactic acid (PLA) implants were prepared by Fused Deposition Modeling FDM at three different temperatures of 200, 210 and 220 °C as standard tensile test specimens. The results of the tensile test showed that in this range, as the print temperature increased, the samples had higher strength and higher fracture stress. Also to further investigate the effect of the FDM temperature, scanning electron microscopy (SEM) images were taken from the surface of the printed samples. Microscopic images show that as the print temperature increases, the melt spray and diffusion are more severe and the sample surface is rough. The results show that 210 °C is the optimum temperature for PLA printing.
    Keywords: Bone tissue engineering, Fused deposition modeling, Poly Lactic Acid Implant, Printing Temperature